Změna kvalitativních ukazatelů medu v závislosti na změně vnějších vlivů působících na včelstvo - Hradilová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem mé bakalářské práce je popsat vlivy vnějšího prostředí působící na včelstvo s dopadem na kvalitu medu. První část popisuje rozdělení medu, jeho kvalitativní znaky a s nimi spojené fyzikální a chemické vlastnosti. Druhá část navazuje popisem včelí pastvy v průběhu včelařského roku a popisem specifických vlastností určitých jednodruhových medů. Dále se zaměřuji na problematiku reziduí pesticidů, lékařských látek a těžkých kovů v medu.
Honey selected quality changes depending on the different ways of feeding of honeybee
Keywords: med; kvalita; včelstvo; rezidua; včelí pastva; honey; quality; bee hive; residues; bee nutrition