Hry Samuela Becketta na českých divadelních scénách - Veselá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Klíčovým tématem této bakalářské práce jsou divadelní hry irského dramatika a prozaika Samuela Becketta na českých divadelních scénách. V první části práce popisuji absurdní divadlo jako takové a život a dílo samotného Becketta. Dále představím všechny jeho hry společně s divadly, ve kterých byly uvedeny, a také hry vydané knižně. Druhá část této práce se zaměřuje na kritiku her Samuela Becketta v dobovém tisku. V závěru vše zhodnotím.
Samuel Beckett´s plays on Czech theatre stages
Keywords: Samuel Beckett; absurdní divadlo; informace o inscenacích; ohlasy v tisku; Samuel Beckett; absurd drama; informations about plays; press feedback