The semantics of English nominal deverbal derivatives in -er - Šmídová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2023)
Předmětem této diplomové práce jsou nominální deriváty, tedy jak je sufix přiřazován k bázovému slovu na základě konstrukčních schémat. Práce se zabývá pouze příkladem lexémů obsahující sufix -er, jež je však součástí řady různých konstrukčních schémat. Cílem práce je na základě práce s jazykovým korpusem vytvořit co největší vzorek lexémů s obecnou morfologickou strukturou V+-er, tj. nominálních derivátů se sufixem-er. Z tohoto vzorku dat jsou navrhnuté možné paradigmatické série. V práci jsou také popsané lingvistické přístupy, které jsou pro téma relevantní
The semantics of English nominal deverbal derivatives in -er
Keywords: agent; konstrukční morfologie; konstrukční schémata; korpusová analýza; nominální deriváty; sufix -er; agent; Construction Morphology; construction schemas; corpus analysis; nominal derivatives; suffix -er