Das österreichische und tschechische Gesundheitssystem im sprachkontrastiven Vergleich unter besonderer Berücksichtigung der klinischen Onkologie - Eliášová, Marie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá rozdíly českého a rakouského zdravotnického systému. Terminologie se soustřeďuje na rozdíly pojmenování onkologických oddělení ve zdravotnických zařízeních a oslovení zdravotnického personálu v Rakousku a České republice. Kromě toho se zde zabývám jednotlivými disciplínami onkologické péče a vyšetřeními, které pacient s rakovinovým onemocněním může podstoupit. Na konci své práce uvádím svoji vlastní zkušenost, ve které se odráží rozdílné postupy onkologické péče v Rakousku a České republice.
A Contrastive Analysis of the Austrian and Czech Health System with Special Consideration of Clinical Oncology
Keywords: onkologická péče; srovnávání terminologie; zdravotnický systém; rakovinové onemocnění; oncological care; comparison of terminology; medical care; cancer