Sestavení, vyladění a otestování přípravku na destrukci buněk laserovým paprskem - Kubík, Jan Matěj (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce bylo sestavení přípravku pro destrukci živých buněk v blízkosti ohniska laserového paprsku. První část práce se zabývá schématem aparatury a popisem jejích jednotlivých elementů. Druhá část je zaměřena na způsoby možného řízení pomocí ovládání lineárních posuvů a uzávěrky programem na PC. Třetí část je o použití aparatury na biologických vzorcích a návrzích optimalizace aparatury.
Assembling, tuning and testing of a device for laser-induced cell damaging