Zhodnocení protierozních opatření a jejich využitelnost pro projekty pozemkových úprav - Horník, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení protierozních opatření a jejich využitelnost pro projekty pozemkových úprav. Jako zájmový region pro tuto práci je vybráno povodí v okolí obce Žinkovy, která leží v Plzeňském kraji. Pro výpočty hodnot smyvu je použita univerzální rovnice ztráty půdy podle Wischmeiera a Smitha. Na pozemcích s mírou eroze větší než přípustné množství jsou navrhována protierozní opatření, jako protierozní osevní postup, vrstevnicové obdělávání, protierozní meze a hrázkování
Evaluation of erosion control measures and their applicability for land consolidation projects
Keywords: Eroze půdy; protierozní ochrana; pozemkové úpravy; Wischmeier a Smith; Soil erosion; Soil erosion control; Land consolidation; Wischmeier and Smith