KOMUNIKACE JAKO SOUČÁST OŠETŘOVATELSKÉ PÉČE - Fialová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Moji bakalářskou práci jsem rozdělila na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se zaměřuji na definici komunikace obecně a také na komunikaci v rámci ošetřovatelské péče. V praktické části práce jsou prezentovány výsledky sociologického výzkumu získané s použitím metody dotazování pomocí techniky dotazníku, který byl určen zdravotním sestrám v domovech pro seniory v Českých Budějovicích a ve Žďáře nad Sázavou. Dále jsou zde uvedeny výsledky rozhovorů s klienty těchto zařízení.
COMMUNICATION AS THE PART OF NURSING CARE
Keywords: Komunikace; Ošetřovatelská péče; Ošetřovatelský proces; Klient; Domov pro seniory; Výzkum; Stáří.; communication; nursing care; nursing process; client (patient); rest centre; research; old age.