Fotosyntetická reakce autotrofních organismů v přítomnosti vybraného laktamu - Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je zhodnocení vlivu kaprolaktamu na průběh fotosyntézy u modelových zástupců zelených řas (Scenedesmus quadricauda) prostřednictvím sledování dynamiky uvolňování kyslíku do roztoku živného média.
Photosynthetic response of autotrophic organism in presence of selected lactam
Keywords: Scenedesmus quadricauda; zelená řasa; kaprolaktam; kyslík; HPLC; Scenedesmus quadricauda; green algae; caprolactam; oxygen; HPLC