Porovnání zásad zpracování KPÚ v ČR a v zahraničí - Dohnal, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním pozemkových úprav v České republice a vybraných zemích. Vybrané země k porovnání jsou Polsko, Litva a Nizozemsko. Při porovnání jsem se zaměřil na zákony, které problematiku pozemkových úprav řeší. U každé země je krátký úvod a následně popsán průběh pozemkových úprav, jejich definice, formy, účastníci, financování atd. V závěru je poukázáno na hlavní rozdíly mezi porovnávanými zeměmi a Českou republikou.
Comparison of the principles of complex land adjustment abroad and in the Czech republic
Keywords: pozemková úpravy; slučování; financování pozemkových úprav; zákony o pozemkových úpravách; land consolidations; mergers; financing of land consolidations; laws on land consolidations