Vyhodnocení dat o kvalitě vody toku horní Malše z roku 2005. - Tomková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2008)
V této práci je zdokumentován průběh změn ve složení jakosti vody v horním toku řeky Malše.Cílem bakalářské práce bylo zpracovat přístrojová data a zhodnotit kvalitu vody horního toku řeky Malše z roku 2004/2005. Tato data zahrnují základní bazické kationty (Na, Mg, K, Ca), některé těžké kovy a rizikové prvky (Fe, Zn, Hg, As, Mn, Pb, Cr, Cd) a hlavní anionty (Cl - , NO3 - - N, NO2 - - N, PO43- - P, SO42-, NH4+ - N) a údaje z terénu (pH, konduktivita, teplota, nasycení kyslíkem a KNK4,5).
Evaluation of water quality during year 2005 in stream Malše river.
Keywords: Lokalita; řeka Malše; hodnota; koncentrace; voda; bylo změřeno; Velešínský potok; římovská nádrž; znečistění.; Locality; Malše river; value; concentration; water; was measured; brook called Velešínský; dam reservoir Římov; pollution.