Analýza cestovního ruchu města Telč - Doležalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se věnuje cestovnímu ruchu ve městě Telč. Hlavním cílem práce je analýza a komplexní zhodnocení rozvoje cestovního ruchu města Telč. Dále se práce zabývá analýzou předpokladů rozvoje cestovního ruchu ve městě Telč, zhodnocením dosavadního vývoje cestovního ruchu a v neposlední řadě definování potřeb ze strany podnikatelů a ze strany uživatelů cestovního ruchu. Úvodní kapitoly se zabývají obecným vymezením cestovního ruchu. Práce se zabývá definováním a popisem jednotlivých nejdůležitějších kulturních památek či kulturních a sportovních akcí, které probíhají v Telči. Dotazníkové šetření, obsažené v bakalářské práci, se věnuje jak definováním potřeb v oblasti cestovního ruchu z hlediska podnikatelů, provozujících svou činnost v oblasti ubytování, stravování a pohostinství, tak také z pohledu turistů, kteří se rozhodli navštívit Telč.
Analysis of tourism in the town Telč
Keywords: cestovní ruch; Telč; kulturní památky; kulturní akce; tourism; Telč; cultural sights; cultural events