Systém vzdělávání pracovníků ve vybrané organizaci - Bartoš, Matěj (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce s názvem "Systém vzdělávání pracovníků ve vybrané organizaci" měla za cíl navrhnout změny a doporučení, které by mohli vést ke zlepšení současného systému vzdělávání v organizaci na základě provedených analýz. Pro sběr dat byla použita metoda kvantitativního výzkumu formou dotazníku. Diplomová práce je členěna do dvou hlavních částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část se opírá o studium odborné literatury a zahrnuje základní pojmy týkající se oblasti řízení lidských zdrojů a vzdělávání pracovníků. Praktická část je zaměřena na základní charakteristiku vybraného podniku, a to společnosti XY, která si přála zůstat v anonymitě. Dále je s pomocí interních materiálů organizace zanalyzován současný stav vzdělávání v podniku. Analýza současného stavu je také doplněna pomocí online dotazníkového šetření, do kterého se zapojilo 74 respondentů. Závěrem této diplomové práce jsou návrhy a doporučení podniku, které mají za cíl zlepšení současného systému vzdělávání v organizaci.
The system of Education of employees in a selected Organization
Keywords: systém vzdělávání; pracovníci; řízení lidských zdrojů; zlepšení koncepce vzdělávání; dotazníkového šetření; system of education; employees; human resource management; improvement of education; questionnaire survey