Kreativní účetnictví - účetní podvod v legislativních podmínkách České republiky - Kubatová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
Společně s pojmem kreativní účetnictví je často spojován termín účetní podvod. Zejména proto, že ve společnosti převažuje přesvědčení, že účetní podvody vznikají používáním kreativního účetnictví. Diplomová práce analyzuje vybrané případy účetních podvodů nejprve za pomoci průzkumů podvodů v České republice. Poté se dívá na vybrané judikáty vztahující se ke zkreslování údajů o stavu hospodaření a majetku zahrnující účetní podvody z pohledu jednotlivých prvků trojúhelníku podvodu.
The creative accounting - accounting fraud in terms of the Czech republic
Keywords: účetní podvod; detekce podvodu; trojúhelník podvodu; accounting fraud; fraud detection; fraud triagle