Spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (turistická oblast Novohradsko-Doudlebsko) - Vlažná, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce identifikuje faktory ovlivňující spokojenost návštěvníků jižních Čech, konkrétně turistické oblasti Novohradsko-Doudlebsko. Vychází z definice cestovního ruchu a ze souvisejících disciplín, jež jsou nedílnou součástí pro rozvoj destinace cestovního ruchu stejně jako pro zvyšování spokojenosti návštěvníků této destinace. Cílem je zjistit, co ovlivňuje míru spokojenosti či nespokojenosti návštěvníků turistické oblasti Novohradsko-Doudlebsko a čím jsou motivováni k návštěvě této destinace. Po zjištění těchto faktorů je dalším logickým krokem návrh možného řešení případných problémů, které by mohly spokojenost návštěvníků negativně ovlivňovat. Rovněž je zde vypracována kalkulace nákladů pro zavedení návrhu řešení. Metodou sběru dat je dotazníkové šetření prováděné na pěti místech ve zkoumané turistické oblasti (konkrétně v Nových Hradech, Borovanech, Terčině údolí, Římově a Pořešíně). Množství a kvalita primární i sekundární nabídky cestovního ruchu je hodnocena z pohledu 301 návštěvníků, kteří dotazník vyplnili. Tato práce by měla přinést řešení vedoucí ke zvýšení spokojenosti návštěvníků jižních Čech poznáním jejich zájmů, názorů i nápadů.
Visitors' Satisfaction in South Bohemia (Novohradsko-Doudlebsko Tourist Area)
Keywords: cestovní ruch; spokojenost; návštěvník; turista; dotazníkové šetření; Novohradsko-Doudlebsko; tourism; satisfaction; visitor; tourist; questionnaire survey; Novohradsko-Doudlebsko