Síň slávy. Intarzované portréty na skateboardových deskách. - Smetana, David (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá intarzií. Představuje tuto zdobnou techniku v historickém kontextu a zároveň aktualizuje současné přístupy v jejím využívání na pomezí volného a užitého umění. Praktická část představuje autorský projekt, který je věnován tématice skateboardingu. Konkrétně jde o vytvoření vlastního designu intarzovaných skateboardových prken.
Hall of fame. Marquetry portraits on skateboards.
Keywords: Intarzie; marketerie; povrchová úprava dřeva; skateboard; portrét; užité umění; Inlay; marquetry; surface finish woods work; skateboard; portrait; applied art