Postoj dnešního člověka k pohřebním rituálům - Rudolfová, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Řada lidí pohřbívá své blízké bez posledního rozloučení. Ve své práci jsem shromáždila fakta z historie, společenských věd, sociologie, psychologie, teologie a uvedla do souvislosti se současnou situací v této oblasti. K tomu jsem využila i vlastní zjištění z pohřebních ústavů. Cílem bylo nanést příčiny a vývoj tohoto v historii nezvyklého chování a popsat jeho důsledky pro společnost i psychiku člověka.Rovněž jsem poskytla možnosti pro intervenci sociálního pracovníka.
Attitude of Modern People to Burial Rituals
Keywords: Pohřební rituály; smrt; pohřeb; obřad; historie; křesťanství; náboženství; sociální práce; česká společnost; krize.; Burial rituals; death; funeral; burial service; history; Christianity; religion; social work; Czech society; crisis.