Riemannuv integrál a jeho aplikace - Vopálenská, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem mé diplomové práce na téma "Riemannuv integrál a jeho aplikace" je vytvořit přehled, který vystihuje jednotlivé užití Riemannova integrálu. První tři kapitoly se zabývají historií, definicí riemannova integrálu a výpočtem integrace. Ve čtvrté kapitole je přehled jednotlivých užití (obsah rovinné oblasti, délka rovinné křivky, objem rotačního tělesa a obsah pláště rotačního tělesa), který je doplněný o řešené příklady, příklady jsou pro lepší představu doplněny o grafické znázornění. V páté kapitole je sbírka neřešených příkladů, k procvičení jednotlivých užití. Sbírka je doplněna o výsledky, aby si čtenář mohl zkontrolovat správnost výpočtu.
The Rieman integral and its applications
Keywords: integrace; obsah plochy; délka křivky; objem rotačního tělesa; plášť rotační plochy; integrál; Riemannův určitý integral; integration; area surface; lenght curve; volume solid of revolution; lateral surface of revolution; Riemann definite integral