Kulturní krajina jako výpověď o jejích obyvatelích - Kamenská, Julie (Jihočeská univerzita, 2021)
Předložená teoreticko-praktická diplomová práce prezentuje názory několika osobností spjatých s tématem postindustriální krajiny. Následuje stručný úvod do problematiky krajiny z hlediska její proměnlivosti v čase s navazující apli-kací v konceptuálním umění zaměřeného na tvorbu fotografickým médiem. Rozdílnost v přístupu konceptualistů je demonstrována na tvorbě některých absolventů fotografické školy v Düsseldorfu a českého umělce Miloše Šejna. Vybraní autoři jsou charakterističtí neobvyklým experimentováním s fotografickým médiem ve spojení s multimediální konceptuální tvorbou. V jednotlivých výstupech praktické práce jsou zužitkovány poznatky z tvorby vybraných umělců s autorčiným pozměněním obsahu i formy.
Cultural Landscape as a statement of it's inhabitants
Keywords: postindustriální krajina; pomíjivost; fotografie v konceptuálním umění; plynutí času; Miloš Šejn; Düsseldorfská fotografická škola; post-industrial landscape; transience; photography in conceptual art; passage of time; Miloš Šejn; Düsseldorf School of Photography