Připravenost studentů Pedagogické fakulty JČU na prevenci a řešení šikany na ZŠ - Tomášová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2008)
Anotace Téma: Připravenost studentů Pedagogické fakulty JČU na prevenci a řešení šikany na ZŠ Autor: Ludmila Tomášová Klíčová slova: šikana, sociálně patologické jevy, agrese Tato diplomová práce je zaměřena na jeden ze sociálně patologických jevů, který se stále častěji vyskytuje ve školách, a to je problematika šikany. V teoretické části vymezuji základní pojmy, které jsou pro laika potřebné k pochopení tohoto problému. Dále se zabývám systémem prevence a řešením šikany z hlediska pedagoga. Praktická část je založena na výzkumu pomocí dotazníků. Od respondentů jsem se snažila zjistit, zda jsou po absolvování pedagogické fakulty připraveni na řešení šikany na základní škole a jak tomu sami přispěli.
How are the students of Pedagogical Faculty, University of South Bohemia prepared to solve bullying at the basic school