Fyzickogeografická charakteristika regionu Milevsko se zaměřením na problematiku geohazardů a přírodních rizik v území - Vácha, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je krajinnou studií regionu Milevska. Zaměřuje se na charakteristiku přírodních složek v území. V další části se zabývá popisem, lokalizací geohazardů (ekologických hazardů) a přírodních rizik a navrhuje opatření pro jejich eliminaci. Na základě SWOT analýzy regionu vytváří management území, vedoucí k trvale udržitelnému rozvoji. Závěrečná část práce je zaměřena na případové studie oblastí, které si zaslouží zvláštní pozornost.
The physiographical characteristic of Milevsko region with the emphasis on geohazards and natural risks in space.
Keywords: geohazard; Milevsko; přírodní riziko; trvale udržitelný rozvoj; využívání krajiny; geohazard; Milevsko; natural risk; sustainable development; land use