Vybrané kapitoly z dějin elektrotechniky a magnetismu - Fabián, Ivan (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je tvorba doplňkového výukového materiálu pro vzdělávací předměty, které souvisí s elektrotechnikou a magnetismem na středních školách a gymnáziích. Má za cíl osvětlením životních příběhů vynálezců atraktivnější formou přiblížit středoškolské mládeži technické poznatky a strohá fakta objevů.
Selected Chapters of Electrical Engineering and magnetism
Keywords: elektrotechnika; elektřina a magnetismus; dějiny vědy; electrical engineering; electricity and magnetism; history of science