Pohádky Siegfrieda Kappera - Čáslavová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce analyzuje Pohádky přímořské Siegfrieda Kappera, srovnává je jednak s folklórními pohádkami na základě Morfologie pohádky V. J. Propp, jednak s dobově reprezentativními představiteli českého pohádkářství (Erbenem, Kuldou a Němcovou), a rovněž s dobově prestižním H. Ch. Andersenem. Stanovuje jejich bibliografii, věnuje se dobovému ohlasu díla a pokouší se určit přínos pro současného čtenáře.
Fairy tales by Siegfried Kapper
Keywords: Siegfried Kapper; pohádky; analýza morfologie; Siegfried Kapper; fairy tales; morphological analysis