Konflikt odpovědností u sociálních pracovníků z organizace Fokus České Budějovice - Kubatová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá konfliktem odpovědností u sociálních pracovníků organizace Fokus. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku organizace a problematiku její cílové skupiny, kterou je duševní onemocnění - schizofrenie a bipolární porucha. Popisuje práci sociálních pracovníků s touto cílovou skupinou. Přibližuje také problematiku konfliktu, etického problému, etických dilemat a odpovědnosti. Další část diplomové práce je empirická. Zaměřená na výzkum, který má za cíl identifikovat, analyzovat a pokusit se vyhodnotit konflikt odpovědností u vybraných sociálních pracovníků z organizace Fokus ČB. Data byla získána pomocí polostrukturovaného rozhovoru. Pro analýzu dat byla použita metoda vytváření tzv. trsů, podle kterých jsem seskupila informace s podobnými rysy.
Conflict of social worker´s responsibilities in the FOKUS organization. Czech Budweis.
Keywords: sociální práce; schizofrenie; bipolární porucha; sociální služby; morální odpovědnost; social work; schizophrenia; bipolar disorder; social services; moral responsibility