Využití individualizace a diferenciace v hodinách fyziky - Garabik, Bohumil (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se věnuje individualizaci a diferenciaci v našem školství. Práce vysvětluje pojmy individualizace a diferenciace, jednotlivé způsoby diferenciace, jejich možná úskalí, historii a využití diferenciace a individualizace v alternativních školách. Součástí diplomové práce je rozhovor s učitelem fyziky, analýza výročních zpráv základní školy a experiment. V rámci experimentu byl připraven nestandardizovaný diferencovaný didaktický test a anketa.
Use of Individualization and Differentiation in the Physics Lessons
Keywords: Individualizace; diferenciace; Příhoda; alternativní školy; nestandardizovaný diferencovaný didaktický test; strukturovaný rozhovor; pozorování; anketa.; Individuation; differentiation; Příhoda; alternative schools; non-standardized achievement test; structured interview; observation; survey.