Strategické řízení ve vybrané organizaci - Stodolovská, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je zhodnocení strategického řízení ve vybrané organizaci a navržení strategie vedoucí ke zlepšení konkurenceschopnosti. Práce se zabývá analýzou mikrookolí organizace prostřednictvím Porterova modelu pěti sil a analýzou vnitřního prostředí ve vybraných funkcionálních oblastech. V oblasti marketingu se čtenář dozví o politice produktové, cenové, komunikační a distribuční. Finanční analýza naznačuje finanční situaci podniku. Práce dále umožňuje nahlédnout do prostředí výroby a řízení lidských zdrojů. Na základě zhodnocení současného stavu organizace pomocí vybraných analýz vnějšího a vnitřního prostředí je prostřednictvím provedené SWOT analýzy navrhnuta strategie, která povede ke zlepšení konkurenceschopnosti organizace. Vedle navržené strategie je nastíněno několik návrhů pro zefektivnění strategického řízení organizace ve vybraných oblastech.
Strategic management in a selected organization
Keywords: analýza; marketing; finanční analýza; výroba; řízení lidských zdrojů; SWOT analýza; konkurenceschopnost; strategie; analysis; marketing; financial analysis; production; human resources management; SWOT analysis; competitiveness; strategy