Výtvarný projev dětí předškolního věku - kazuistická studie - Řehořovská, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na výtvarný projev dětí předškolního věku, konkrétně posun vývoje ve výtvarném projevu v průběhu jednoho roku. Teoretická část se zabývá předškolním obdobím, dítětem a jeho rozvojem v rámci jednotlivých vývojových oblastí, zejména v rámci výtvarného projevu. Praktická část obsahuje kazuistiky pěti dětí, které jsou zaměřeny hlavně na výtvarný projev těchto dětí a jeho rozvoj, doplněné výtvarnými pracemi vybranými z práce tvořené na dané téma a spontánního projevu.
Artistic expression preschool children - a study case report
Keywords: Kazuistika; kresba; předškolní dítě; vývoj výtvarného projevu; Case study; drawing; pre-school child; development of art imager.