IDENTIFIKACE PACIENTŮ POMOCÍ IDENTIFIKAČNÍCH NÁRAMKŮ - Kopecká, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Jedním z rizik, kterému se čelí ve zdravotnictví je záměna pacientů a s tím je spojeno fatální selhání zdravotnického personálu. Současným trendem je nalezení metod a nastavení procesu k minimalizaci tohoto rizika. Možným řešením se jeví identifikace pacienta pomocí identifikačního náramku. Tato práce se snaží odpovědět právě na to, zda je tento předpoklad správný. Teoretická část práce definuje základní pojmy. Popisuje historii zajišťování bezpečné péče o pacienta a především poukazuje na vývoj a důležitost identifikace pacientů ve zdravotnictví. Dále se zabývá rozdělením identifikačních náramků včetně porovnávacích studií. Cílem práce bylo zjistit zda sestry využívají identifikační náramky pro správnou identifikaci pacienta. Dále byl názor pacientů a sester na používání identifikačních náramků.
IDENTIFICATION OF THE INPATIENTS USING IDENTIFICATION WRISTBANDS
Keywords: Akreditace; pacient; Identifikace; Identifikační náramky; Spojená akreditační komise; Acreditation; patient; Identification; Identification wristband; The combined accreditation committee