Zpracování a vyhodnocení mapových podkladů v prostředí GIS pro povodí Zdíkovského toku. - Adámek, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je vytvoření jednotlivých tematických vrstev pro povodí Zdíkovského potoka. Prvním krokem bylo shromáždění mapových podkladů a jejich porovnání se skutečným stavem. Následovala digitalizace těchto podkladů a vytvoření tematických vrstev. Z jednotlivých vrstev a jejich kombinací byly vytvořeny mapové výstupy, které byly analyzovány. Výsledkem práce je soubor GIS vrstev pro dané povodí. Při zpracování této práce byl využit balík programů ArcGIS Desktop 9.1 vyvíjený firmou ESRI. Vypracovaný soubor podkladů bude dále využit Katedrou pozemkových úprav pro výzkumné a výukové účely.
Elaboration and interpretation of map materials in GIS for the Zdikovsky stream catchment.
Keywords: povodí; digitalizace; geografický informační systém; mapové podklady; catchment; digitizing; geographic information system; maps