Pěvecký sbor jako jedna z možností trávení volného času - Jedličková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá sborovým zpěvem z hlediska pedagogiky volného času, přičemž se zaměřuje na sboristy mladšího školního věku. Teoreticky popisuje volný čas, pedagogiku volného času, hudbu a hudební schopnosti. Dále charakterizuje pěvecký sbor, jeho rozdělení, popisuje jej jako zájmovou činnost a uvádí zařízení, která sborový zpěv organizují. Dále pak charakterizuje mladší školní věk z hlediska vývojové a hudební psychologie. Následuje teoretický popis hudebních aktivit, které slouží k rozvoji hudebnosti, pěveckého a rytmického cítění u členů dětského pěveckého sboru.
The Choir as an Option of Spending Leisure Time
Keywords: hlasová výchova; hudba; hudební aktivity; hudební výchova; mladší školní věk; pěvecký sbor; rozvoj osobnosti; volný čas; zpěv; vocal training; music; music activities; musical education; school-age children; choir; personality development; leisure/free time; singing