Důvody umístění dětí v zařízení Klokánek Láskova v období 2008-2010 - Zemánková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zaměřuje na důvody umístění dětí v Klokánku Láskova. Teoretická část charakterizuje možnosti péče o děti, které nemohou vyrůstat ve vlastní rodině, a podrobněji popisuje zařízení Klokánek. Cílem výzkumu bylo zjistit, jaký je nejčastější důvod umístění dítěte do Klokánka Láskova, jakou právní formou bylo dítě umístěno a zda se po skončení pobytu vrátilo zpátky do rodiny. Ke sběru dat byla použita metoda kvantitativního výzkumu za pomoci techniky obsahové analýzy. Zjištěné výsledky jsou shrnuty v diskuzi a závěru práce.
Reasons for a placement of children in Kangaroo Laskova (analysis period 2008 - 2010)
Keywords: náhradní výchovná péče; náhradní rodinná péče; Klokánek; Fond ohrožených dětí; týrané zneužívané a zanedbávané dítě; Substitute educational care; substitute family care; Kangaroo; The Fund for children in need; ill-treated; abused and neglected child