Václav Beneš Třebízský - Popelková, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zpracování recepce života a díla Václava Beneše Třebízského a vytvoření přehledu o frekvenci vydávání jeho románů a povídek v určitých časových úsecích. Dále bude provedena analýza poetiky jeho děl, a to na příkladu jednoho konkrétního románu. Hlavní pozornost je věnována problematice literární postavy, jejíž aspekty jsou nejdříve popsány s pomocí odborné literatury a zjištěné poznatky jsou následně aplikovány na vybrané dílo.
Václav Beneš Třebízský
Keywords: život; dílo; Václav Beneš Třebízský; romány; povídky; life; work; Václav Beneš Třebízský; novels; stories