Analýza vlivu lokace kláštera na současnou míru religiozity v Čechách - Šindelářová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce odpovídá na otázku, zda v obcích na jejichž území je lokalizován klášter, se tato skutečnost dnes projeví zvýšenou religiozitou zdejších obyvatel. V první kapitole (Úvod) je vymezen cíl práce a hypotézy. Druhá kapitola je věnována metodice práce. Třetí kapitola představuje nejdůležitější literaturu, definice často používaných pojmů v práci a též teoretický základ problematiky. Čtvrtá kapitola sleduje vývoj náboženství a religiozity v Čechách. Pátá kapitola už pracuje se statistickými daty a s jejich pomocí hledá ve vybraných klášterních obcích potencionální vliv kláštera. Šestá kapitola sumarizuje všechny poznatky a potvrzuje či vyvrací stanovené hypotézy. Poslední kapitolou je závěr. Součástí práce jsou též tabulkové, grafické a mapové přílohy.
Analysis of the monastic influence at current level of religiosity in Bohemia
Keywords: religiozita; náboženství; klášter; řeholníci; Čechy; katolická církev; religiosity; religion; monastery; monks; Bohemia; Catholic Church