Vytvoření projektu ?Den zdraví? pro osoby se zdravotním postižením - Koptíková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Teoretická část bakalářské práce se zabývá tematikou osob s mentálním postižením obecně, podrobněji pak v souvislosti interakce pomocí aplikovaných pohybových aktivit. V části praktické byl vytvořený intervenční pohybový program za účelem integrace osob s mentálním postižením a osob bez postižení právě díky pohybovým aktivitám, realizovaný v domově sociální péče Empatie v Českých Budějovicích. Na základě poznatků z uskutečněného projektu byl potvrzen pozitivní vliv na cílovou skupinu a také ověřena možnost realizace v podobných ústavních zařízeních.
Create a project "Health Day" for people with disability.
Keywords: zdraví; vada; mentální postižení; integrace; pohybové aktivity; projekt ? ?Den Zdraví?; health; impairment; mental disability; integration; physical aktivity; project ? ?Health Day?