Sirné sloučeniny v rostlinách rodu Ferula - Tichá, Iveta (Jihočeská univerzita, 2012)
Teoretická část této bakalářské práce je zaměřena na rostliny rodu Ferula, jejich význam, výskyt a použití. Práce se zabývá také jejich sirnými sloučeninami a cestami vzniku sirných látek v rostlinách rodu Allium. V experimentální části byly zkoumány nejvýznamnější těkavé sirné sloučeniny rostlin rodu Ferula a jejich možný prekurzor. Tento prekurzor byl navržen na základě přítomnosti podobných sirných sloučenin v rostlinách rodu Ferula a rodu Allium.
Sulfur-containing compounds in Ferula species
Keywords: Ferula; sirné sloučeniny; prekurzory sirných sloučenin; Allium; Ferula; sulfur compounds; precursors of sulfur compounds; Allium