Měření finanční výkonnosti podniku - Halašková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo na podkladě účetních výkazů, tedy rozvahy a výkazu zisku a ztráty, zhodnotit vývoj výkonnosti vybraného podniku a zmapovat nástroje, jež podnik využívá k hodnocení své činnosti. Pro měření výkonnosti v praktické části této diplomové práce byla využita finanční analýza a ekonomická přidaná hodnota. Tyto metody byly aplikovány na podnik I&C Energo a.s.
Measurement of financial performance in company
Keywords: výkonnost podniku; měření výkonnosti; ukazatele výkonnosti; ekonomická přidaná hodnota; finanční analýza; industrial productivity; performance measurement; performance indicators; economic value added; financial analysis