Principy a možnosti herbochronologické analýzy využívající morfologických znaků na vytrvalých orgánech rostlin - Fröhlichová, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce bylo formou literární rešerše představit již proběhlé výzkumy, které využívaly herbochronologickou analýzu za pomocí morfologických markerů na rostlině. Dále také sestavit seznam druhů, které jsou pro tuto analýzu potenciálně vhodné, podle Clo-Pla databáze.
Principles and possibilities of the herb-chronology analysis that uses morphological markers on the perennial plants organs
Keywords: herbochronologie; morfologické znaky; vhodné druhy; herb-chronology; morphological markers; suitable species