Disponibilní peněžní prostředky podniku a jejich zhodnocení při obchodování na komoditních trzích - Trnka, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je vyhodnocení obchodování na komoditních trzích prostřednictvím technické analýzy. V první části práce je poskytnut základní teoretický výklad, který je nezbytný pro pochopení řešené problematiky. Obsahuje základní vymezení důležitých pojmů. Další část je zaměřena na technickou analýzu. Je popsán její vývoj, princip a podstata. Následuje popsání dalších pojmů, které jsou úzce spojeny s technickou analýzou, například technické indikátory, technické formace nebo grafy, které obchodníci využívají při obchodování na burze. Aplikační část obsahuje základní statistické zhodnocení získaných dat. Dále je její součástí test hypotézy o existenci sezónnosti, jednoduchou obchodní strategii Buy-Hold-Sell a příklad jednoduché podnikové investice. Práce je zakončena samotnou technickou analýzou.
Available financial resources of the company and its evaluation while investing at commodity markets
Keywords: Komodita; technická analýza; zhodnocení; obchod; Commodity; technical analysis; evaluation; trade