Povědomí o Fairtrade na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích - Vačkář, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zaměřuje na identifikaci znalostí a povědomí o Fairtradu mezi studenty a zaměstnanci Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity, kdy Fairtrade podporuje výrobce a pěstitele z nejchudších zemí světa především pomocí vyšších výkupních cen, dlouhodobých kontraktů a celkově dobrých pracovních podmínek. Cílem práce je získat informace od respondentů, ať již v obecné rovině nebo ve spojení s Ekonomickou fakultou, která je první Fairtradovou fakultou v České republice, a následně poskytnout návrhy a doporučení, které by mohly vést ke zvýšení informovanosti o Fairtradu na akademické půdě, a tak i určitým způsobem podpořit producenty z rozvojových zemí
The Fairtrade awareness at the Faculty of Economics, University of South Bohemia
Keywords: Fairtrade; povědomí; marketingový výzkum; Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích; Fairtrade; awareness; marketing research; Faculty of Economics at the University of South Bohemia in České Budějovice