Nezaměstnanost, její prožívání a zvládání, vliv na rodinné prostředí - Holubová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce je zaměřena na velmi aktuální problém současné doby - nezaměstnanost. V teoretické části jsem se snažila uvést základní, důležité údaje k této problematice, které jsou potřebné pro praktickou část mé práce. Nedílnou součástí je výzkum, který byl proveden pomocí dotazníků mezi nezaměstnanými osobami v regionu Prachatice. Touto výzkumnou metodou jsem získala poznatky o skupině nezaměstnaných, co se týče jejich postojů, osobního prožívání jejich současné situace a vlivu nezaměstnanosti na rodinné prostředí.
Unemployment - How people live through and make up the uneployment - The influence over family