Baletní cesta Rudolfa Nurejeva - Sedláčková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce pojednává o životě, vzestupech i pádech jednoho z nejvýznamějších baletních tanečníků 20. století Rudolfa Nurejeva. V první řadě se zaměříme na důležité okamžiky jeho osobního života a spletitou cestu k vysněné světoznámé baletní škole v Leningradu. Následně se budeme zabývat jeho profesní kariérou v Rusku a západních zemích a také představíme jeho nejznámější baletní role. Nezapomeneme zmínit některé další významené umělce ruské baletní scény. Součástí této práce jsou také fotografie Rudolfa Nurejeva, z některých jeho představení a bibliografie.
The ballet journey of Rudolf Nureyev