Pořízení a životní cyklus skladové haly - Robová, Simona (Jihočeská univerzita, 2011)
Každá organizace hospodaří s určitým majetkem. Péče o tento majetek a jeho využívání pro dosažení cílů dané organizace je nedílnou součástí práce vlastníků a manažerů na všech úrovních řízení dané organizace. Hlavním cílem této bakalářské práce je zpracování podkladů pro realizaci větší investice - pořízení nové skladové haly a zároveň poukázat na citlivější momenty, kterými jsou tvorba investičního plánu, pořízení skladové haly, okamžik uvedení do provozu a odepisování. Výstupem k hlavnímu cíli je zhodnocení, zda bylo pořízení skladové haly výhodné.
Purchase and life cycle of Storehouse
Keywords: Dlouhodobý majetek; investice; skladová hala; pořízení; technické zhodnocení; odpisy; zhodnocení investice; Long-run material; investment; storehouse; purchasing; technical improvement; amortization; evaluation of investment