Význam selfmonitoringu u dětských diabetiků - Papoušková, Helena (Jihočeská univerzita, 2009)
V šetření jsme se zaměřili na děti z jedné endokrinologické ambulance. Oslovili jsme šest respondentů pro kvalitativní šetření. Byly zvoleny tři cíle: C1: Zjistit, jaký význam má pro pacienty pravidelné sledování glykémií. C2: Zjistit, zda jsou schopni pacienti dětského věku dodržovat léčebný režim. C3: Zjistit, zda zajištění informovanosti rodičů, učitelů, pracovníků kuchyňského provozu, instruktorů při zájmových činnostech ovlivňuje péči o dětské pacienty s diabetem.
Importance of self-monitoring of children with diabetes
Keywords: Diabetes mellitus; glykémie; selfmonitoring; edukace; Diabetes mellitus; glycaemia; self-monitoring; education