Zavádění domácí hospicové péče z pohledu sociální práce - Janoušková, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce je zaměřena na zavádění domácí hospicové péče z pohledu sociální práce. Teoretická část se zabývá charakteristikou hospice, hospicové péče, detailněji pak domácí hospicovou péčí a platnou legislativou. Hlavní důraz je kladen na sociální práci v hospicové péči a pozici sociálního pracovníka v ní. Na teoretickou část navazuje výzkum, který má za cíl zjistit, do jaké míry se daří zavádět domácí hospicovou péči se sociálním pracovníkem. Výzkumným souborem jsou čtyři zařízení domácí hospicové péče na území Jihočeského kraje. Jedná se o Domácí hospic Jordán v Táboře, Domácí hospicovou péči sv. Kleofáše v Třeboni, Domácí hospic Athelas v Písku a Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích.
Introduction of home hospice care from the perspective of social work
Keywords: hospic; paliativní péče; domácí hospicová péče; komplexní hospicová péče; multidisciplinární tým; sociální fungování; sociální smrt; fundraising; hospice; palliative care; home hospice care; komplex hospice care; multidisciplinary team; social operation; social death; fundraising