KAŽDODENNÍ PROSTOROVÁ MOBILITA OBYVATEL V REGIONU BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM: ANALÝZA VYBRANÝCH PROCESŮ A JEJICH GEOGRAFICKÝCH PODMÍNĚNOSTÍ - Vícha, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se věnuje tématu každodenní prostorové mobility v POÚ Bystřice nad Pernštejnem, analýze vybraných procesů a jejich geografických podmíněností. Zaměřuje se na analýzu údajů o prostorové mobilitě obyvatel sledovaného regionu, pomocí šetření v domácnostech v typově odlišných oblastech. Smyslem celého výzkumu je identifikace hlavních forem, cílů, účelu a způsobů mobility obyvatel a hledání jejich geografických podmíněností.
Daily Spatial Mobility of the Residents of Bystrice nad Pernstejnem Region: the Analysis of Selected Processes and Their Geographical Determinants
Keywords: Prostorová mobilita; geografie času; dojížďka do zaměstnání; automobilizace; doprava; gender.; Spatial mobility; time geography; commuting; motorization; transport; gender