Hodnocení sklízecích pásových adaptérů MacDon - Barák, Jan (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce popisuje konstrukce adaptérů sklízecích mlátiček, jejich hlavní části a způsob přepravy. Hlavní pozornost je věnována třem sklízecím pásovým adaptérům MacDon, které na sebe konstrukčně navazují. Cílem práce je hodnocení a porovnání pásových sklízecích adaptérů MacDon v provozních podmínkách. Dílčím cílem práce je hodnocení exploatačních ukazatelů a rozbor investičních a provozních nákladů. Práce je zaměřena na konstrukci a změny v konstrukci pásových sklízecích lišt MacDon, jsou porovnávány vybrané typy pásových lišt, jsou hodnoceny výkonnosti a exploatační ukazatele. Na závěr je proveden rozbor investičních a provozních nákladů. K hodnocení a porovnání několika typů pásových sklízecích lišt je využita metoda hodnocení ztrát způsobených žacím adaptérem a dále metoda hodnocení výšky strniště.
Evalution of draper headers MacDon
Keywords: MacDon; výška strniště; ztráty adaptéru; MacDon; stub height; loss of adapter