Vývoj územně plánovacích podkladů a dokumentace ve vybrané lokalitě - Bočáková, Monika (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce je vývoj územně plánovacích podkladů a dokumentace ve vybrané obci. Holubov je obcí střediskového významu rozkládající se mezi Českými Budějovice a Českým Krumlovem. Cílem práce je shromáždění podkladů územního plánování a jejich analyzování. V první části je obsažena definice územního plánování, cíle a úkoly územního plánování, jeho historický vývoj a právní předpisy, kterými se územní plánování v průběhu let řídilo. V praktické části je popsána obec, okolí obce a její historický vznik. V další části se práce zabývá popisem jednotlivých územních plánů a jejich porovnáním v jednotném srovnávacím měřítku.
The development of urban planning documents and documentations in chosen location
Keywords: Územní plánování; územní plán; obec; Holubov; stavební zákon; Urban planning; urban plan; landscape engineering; village; Holubov; building law