Cyanobakteriální biofilmy nadeliminátorového prostoru chladících věží s přirozeným tahem - Šachlová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Vzorky pro tuto bakalářskou práci byly odebrány v jaderné elektrárně Temelín a elektrárně Chvaletice. Substrátem pro zkoumané sinice byl beton,ošetřený ochranným nátěrem, ve vnitřní části věží. Organismy byly určovány pomocí světelné mikroskopie. Celkem bylo nalezeno 25 druhů sinic. V této práci je také zařazeno krátké pojednání o sinicí, které kolonizují chladící věže a také moderní budovy.
Cyanobacterial biofilms above eliminators in cooling towers
Keywords: Sinice; chladící věže; biofilmy; budovy; beton; Cyanobacteria; cooling towers; biofilms; buildings; concrete