Arteterapie při práci s dětmi s astmatickým onemocněním - Broumová, Zulika (Jihočeská univerzita, 2012)
BROUMOVÁ, Z. Arteterapie při práci s dětmi s astmatickým onemocněním. České Budějovice 2012. Bakalářská práce. Jihočeská universita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra psychologie. Vedoucí práce M. Lhotová. Práce se zabývá vlivem působení arteterapeutických technik u dětí a mládeže s onemocněním astma. Teoretická část se zabývá diagnosou astma, historií, současností, psychosomatikou, charakterizuje děti s diagnosou astma, dále popisuje možnosti psychoterapie, formy a metody arteterapie. Praktická část obsahuje charakteristiku výzkumného souboru a prostředí, výtvarnou činnost, popisuje a vyhodnocuje možnosti a využití arteterapie u dětí mladšího školního věku.
Art therapy when working with children with asthmatic disease
Keywords: arteterapie; astma; diagnosa; psychosomatika; psychosomatická onemocnění; psychoterapie; umění; volný čas; výtvarná výchova; Art Therapy; astma; diagnosis; psychosomatic; psychosomatic illness; psychotherapy; art; free time; art Education.