Preventivní opatření v silničním provozu a jejich význam při snižování počtu dopravních nehod ve vybrané lokalitě - Kadlec, Roman (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce popisuje hlavní právní normy týkající se dopravní nehodovosti, vybírá a popisuje instituce, které byly zřízeny za účelem prevence nehodovosti v silničním provozu, vyjmenovává a popisuje vybrané kampaně a analyzuje preventivní opatření v silničním provozu de lege lata a pokouší se stanovit a optimalizovat dopad prevence na snižování počtu dopravních nehod de lege ferenda.
Preventive measures in the road and their importance in reducing the number of traffic accidents in the selected location
Keywords: právní; normy; dopravní; nehodovost; prevence; silniční; kampaně; preventivní; opatření; analýza; de lege lata; optimalizace; dopad; prevence; snižování; de lege ferenda; legal; standards; traffic; accidents; institutions; prevent; road; campaigns; de lege lata; optimize; impact; prevention; reduce; legal aspects