Entomopatogenní houba Beauveria bassiana - biologická charakterizace - Pavlíček, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato literární kompilace je zaměřena na současné poznání v oblasti biologických charakteristik entomopatogenní houby Beauveria bassiana s důrazem na vliv abiotických faktorů na vývoj a její účinnost na vybrané druhy škodlivého hmyzu. Znalost abiotických faktorů je důležitá pro úspěšný výsledek při ochraně rostlin před škodlivými činiteli tímto entomopatogenem. Dále jsou zde uvedena i specifika, výhody a příklady používání zmiňovaného entomopatogena při biologické ochraně rostlin. V závěru jsou posuzovány možnosti využití entomopatogenní houby B. bassiana v ochraně rostlin na území České republiky i další aspekty týkající se praktického užívání a rozšíření.
Entomopathogenic fungus Beauveria bassiana - biological characteristics
Keywords: entomopatogenní houby; Beauveria bassiana; biologická ochrana; entomopathogenic fungi; Beauveria bassiana; biological control